Plasa polistiren (plasă dryvit) se poate utiliza ca plasă de întărire a tencuielilor tradiţionale din ciment sau var sau pentru consolidarea tencuielilor. Plasa polistiren se folosește, în principal, ca element de armare în sistemul compozit de izolare termică la exterior (ETICS) pe bază de vată minerală bazaltică, polistiren expandat sau alt tip de placă termoizilantă.

Produse

Avantajele plaselor din fibră de sticlă (plasa polistiren)

 

Plasa din fibră de sticlă au două aplicații importante: sistemele de izolare termică a fațadelor și armarea tencuielilor.

 

Plasă din fibră de sticlă: consolidarea sistemelor de izolare termică a fațadelor sau plasa polistiren:

Atunci când sunt utilizate pentru consolidarea sistemelor de izolare termică a fațadelor, plasa polistiren are mai multe funcții:

 

  • Asigură rezistența la impact a sistemului
  • Asigură netezimea suprafeței
  • Protejează fațada de influențele mediului . Asigură un finisaj neted al suprafeței .
  • Protejează împotriva intemperiilor, de exemplu: protecție împotriva umidității, apei, intemperiilor

 

Armarea tencuielilor

În acest caz, plasa din fibră de sticlă este cel mai adesea utilizată pentru a consolida fisurile din tencuială. Tensiunile de tracțiune pot fi generate în tencuială din diverse motive (mișcarea soclului, dilatarea și contracția materialelor din tencuială). Rolul plasei din fibră de sticlă este de a distribui aceste tensiuni pe întreaga suprafață.

Pe lângă prevenirea fisurilor, plasa polistiren este utilizată și pentru repararea fisurilor, pentru a o netezi. Se aplică plasa din fibră de sticlă și se aplică restul tencuielii. Este important ca tencuiala finită să nu lase să se vadă plasa din fibră de sticlă.

 

Montarea unei plasei polistiren

 

Efectele pozitive ale plasei din fibră de sticlă vor fi resimțite numai dacă aceasta este instalată corect.

În cazul sistemelor de izolare termică, plasa trebuie așezată în materialul adeziv aplicat pe plăcile termoizolante. Secvența este importantă, dacă mai întâi se aplică plasa și apoi materialul adeziv peste ea, efectul optim nu va fi atins.

Și atunci când se fixează tencuiala, trebuie să se aibă grijă să nu se fixeze plasa din fibră de sticlă imediat pe substrat. Este recomandabil să aplicați mai întâi 60-70% (în grosime) din tencuiala de bază și să o neteziți. Apoi se aplică plasa din fibră de sticlă și se aplică restul tencuielii. Este important ca plasa din fibră de sticlă să nu mai fie vizibilă în tencuiala finită.

 

Prețul plaselor din fibră de sticlă

 

De asemenea, este important să discutăm despre prețul plaselor din fibră de sticlă. În cazul izolației sau al tencuielii, costul fibrei de sticlă este neglijabil în comparație cu costul total al lucrării. Acesta este unul dintre motivele pentru care nu merită să economisiți pe plasa. Există și plase de calitate inferioară disponibile la un preț ușor mai mic. Cu acestea este mai greu de lucrat, iar rezultatului final poate fi slabă.